Hifa-Oil: Nova formula za energetsku tranziciju – Smanjenje CO2 u novoj generaciji Isomax goriva

Pristupivši procesu vlastite energetske tranzicije kompanija Hifa-Oil usmjerila se prema većoj zaštiti životne sredine i obnovljivim izvorima energije u svakom segmentu svog poslovanja.

Od izgradnje vlastitih solarnih elektrana preko promocije obnovljivih izvora energije do procesa otkupa tako proizvedene električne energije i pune podrške svima koji se odluče na ovaj korak kroz sektor Euro Solar, kompanija Hifa-Oil tranziciju je željela izvršiti i u poslovanju naftom.

Potraga za rješenjem koje će i u distribuciji goriva uspješno odgovoriti zahtjevu dovela je do nove unapređenije verzije Isomaxa koji će ponuditi veće smanjenje emisije CO2 pored poboljšanih performansi koje inače donose premium goriva.

Prije skoro 5 godina kompanija Hifa-Oil predstavila je Isomax premium gorivo, gorivo izvanrednih svojstava i velike snage koje je za kratko vrijeme osvojilo kupce što je rezultiralo širokom mrežom partnera širom BiH koji su Isomax uključili u svoju ponudu. Isomax je tada na tržište donio jednu novu dimenziju koju će sada podići za stepenicu više. Novi Isomax predstavlja novu energiju – energiju razvijenu da pokreće procese budućnosti. Sa novim multifunkcionalnim aditivom karakteristike Isomax premium goriva bit će dodatno unaprijeđene i poboljšane, naročito u segmentu koji se odnosi na fuel economy i smanjenje emisije CO2.

„Pored energetske tranzicije kojom smo promjenili viziju da prerastemo u energetsku kompaniju, svojim pristupom činimo da i fosilna goriva, u ovom slučaju naftni derivati, budu unaprijeđeni i dokad se budu koristili imaju bolje performanse. Novim unaprijeđenim Isomax premium gorivom dajemo potpuno novu dimenziju, a to je smanjenje emisije CO2 i time paralelno radimo na energetskoj tranziciji kako u naftnim derivatima, tako i prelaskom na obnovljive izvore. Nova era – nova formula za goriva i nova „energija koja pokreće“. To je Hifa-Oil“, poručio je generalni direktor kompanije Hifa-Oil, prof.dr. Venan Hadžiselimović.

prof.dr. Venan Hadžiselimović

Prelaskom iz naftne kompanije u energetsku kompaniju s naglaskom na zelenu energiju i društveno odgovornu svijest o zdravijem okruženju u kojem živimo, Hifa-Oil kreirala je novo Isomax gorivo za eru zelene tranzicije.

Novi zeleni Isomax je dizajniran da ponudi maksimalnu efikasnost goriva uz niz prednosti koje se postižu njegovim korištenjem:

  • Održava dizne/motor čistim: XUD9 CEC F23-01 gubitak protoka u injektoru od 40% (450ppm) do 10% (650ppm).
  • Poboljšava performanse motora
  • Vraća snagu motora: 60% čišćenja prema DW10 CEC F98-08.
  • Povećava cetanski broj dizel goriva sa +1/1.5pt (450ppm) na +2pt (650ppm).
  • Pruža uštedu goriva do 5% (WLTC i praćeni terenski testovi)
  • Značajno smanjuje sklonost pjenjenju dizel goriva (posebno biodizela)
  • Štiti sistem goriva od korozije i održava sposobnost odvajanja vode/goriva
  • Poboljšava izdržljivost motora, upravljivost vozila i smanjuje troškove održavanja
  • Smanjuje emisiju CO2

Upravo zbog svih ovih prednosti nova generacija Isomax premium goriva podiže brigu o potrošačima i okolini na novi nivo. Kompanija Hifa-Oil ostaje posvećena svom tranzicijskom putu prema energetskoj kompaniji trudeći se da tu viziju prenese u svim segmentima poslovanja i omogući bolje i efikasnije gorivo sa smanjenom emisijom štetnog CO2.

Nova formula Isomax premium goriva bit će vam dostupna od 20. juna na svim Hifa-Oil benzinskim pumpama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79