Oglasila se policija nakon nereda u Odžaku: “Napad na službenu osobu”

Foto: UP Žito

Nastavljena je drama za državno poljoprivredno zemljište u Odžaku, a danas je situacija eskalirala sukobom između policije i poljoprivrednika. Tom prilikom su se čule i psovke, a jedna osoba na ovakav način

(VIDEO) Poljoprivrednici ogorčeni: “Hapsili su nas kao da smo kriminalci. Amiru je slomljeno rebro”

O svemu se oglasila i Ministarstvo unutrašnjih poslova Županije Posavske

Dana 04.07.2024. godine oko 09,30 sati PS Odžak zaprimila je prijavu o neovlaštenoj obradi poljoprivrednog zemljišta na lokalitetu zvani „Čopori“ u Odžaku. Po prijavi su postupili policijski službenici PU Odžak koji su na licu mjesta zatekli grupu građana te je prilikom poduzimanja službene radnje legitimiranja zatečenih osoba na licu mjesta jedna muška osoba fizički napala policijske službenike.

Policijski službenici su sukladno zakonu i policijskim ovlastima istu osobu uz upotrebu sredstava prisile fizičke snage i sredstava za vezivanje lišili slobode zbog kaznenog djela Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

O istom događaju upoznat dežurni tužitelj KT PK Orašje, protiv A.B. iz Odžaka biti će poduzete mjere i radnje predviđene zakonom, izvijestio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova ŽP Miroslav Džebić.

Brutalno hapšenje poljoprivrednika u Odžaku izazvalo osudu javnosti

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79