(VIDEO) Poljoprivrednici ogorčeni: “Hapsili su nas kao da smo kriminalci. Amiru je slomljeno rebro”

Foto: UP Žito

Prva drama odvijala se danas u Odžaku kada je policija pokazala brutalnost prema poljoprivredniku Amiru Bikiću koji je poslije ovog incidenta završio u bolnici u Orašju na medicinskom zbrinjavanju – piše portal Crna-Hronika.

Poljoprivrednik Amir Bikić, koji je protestovao zbog nedostatka podrške i loših uslova rada, našao se na meti policijske intervencije koja je prema mnogima bila pretjerana.

“Bez ikakovog razloga. Policija je skočila na Amira. Mi smo pokušali razdvojit ali nisu dali. Ostali su se krenuli za pištolje hvatat” – izjavio je svjedok nemilog događaja za portal Crna-Hronika.

“Šta znamo sad, znamo da je Amir završio u Orašju u bolnici. Slomili su mu rebro a doktori će dalje ustanoviti kakve su mu povrede. On je pitao policajca zašto ga zapisuju, tada je nastao haos, uhapsili su ga i odveli. Haos šta nam rade.

Znamo mi te policijske službenike. Svi znaju Muju i Sanela i opet nam se ovako vraća. Tuga” – izjavio je svjedok nemilog događaja.

Policija je izdala saopštenje u kojem tvrde da je hapšenje bilo neophodno zbog “remetenja javnog reda i mira” i da je primijenjena sila bila “proporcionalna situaciji”.

Brutalno hapšenje poljoprivrednika u Odžaku izazvalo osudu javnosti

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79