Sanjin Avdić pokušao prevariti Harisa Trbovića za 400.000 KM

Foto: Crna-Hronika

Nadležne institucije predložile su jednomjesečni pritvor za Sanjina Avdića kojeg je MUP Kantona Sarajevo uhapsio u kodnoj akciji “Trougao” koja je realiziranja 24.4.2024. godine piše Crna-Hronika.

Akcija “Trougao” koju su realizirali policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, uz tehničku podršku OSA BiH a pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS tokom jučerašnjeg dana. Ovom prilikom uhapšeno je 6 osoba zbog krivičnog djela “Učestvovanje u grupi ljudi koja učini krivično djelo u vezi sa krivičnim djelima Prevara u privrednom poslovanju”.

Portal Crna-Hronika donosi vam još jednu informaciju o prevarenoj osobi od strane sarajevskog prevaranta Sanjina Avdića.

“Dana 02.10.2023. godine oko 16:00 sati skupa sa Trbović Senadom i licem po imenu Dženan izvršili su krivično djelo Iznude iz člana 295. stav (2) a u vezi člana 31. Krivičnog zakona FBiH nad vama poznatim licem Avdić Sanjin iz Sarajeva, na taj način što ste vas trojica po izjavi oštećenog ušli u putničko motorno vozilo “Porsche” registracijskih oznaka O21-M-064 za čijim upravljačem se nalazio Avdić Sanjin u ulici Hiseta.

Gdje ste po njegovoj izjavi odmah Vi i Haris počeli tući stisnutim pesnicama po glavi, a Vi ste u jednom trenutku po izjavi oštećenog istom pokazali vatreno-oružje pištolj, nepoznatog modela i kalibra, nakon čega ste ga protivno njegovoj volji natjerali da vozi do Lukavice gdje ste fa više puta obojica udarali po glavi, a sve u cilju da vam on vrati novac po njegooj izjavi oko 300.000 – 400.000 KM, na osnovu nekog novčanog duga iz ranijeg perioda, za koji oštećeni u svooj izjavi kaže da je dug u cjelosti Vama vratio i pretplatio ga za 60.000 KM” – piše u policijskoj izjavi.

Podsjećamo uhapšene su osobe u ovoj akciji su:

  • Dž.R. rođena 1978. godine u Sarajevu,
  • M.O., rođen 1976. godine u Sarajevu,
  • E.Z., rođen 1974. godine u Sjevernoj Makedoniji,
  • M.Č., rođen 1967. godine u Foči,
  • J.R., rođen 1977. godine u Sarajevu,
  • S.A., rođen 1978. godine u Sarajevu – svi iz Sarajeva.

Radi se Riđešić Dženiti, Muhamedu Osmanoviću, Jasmin Riđešić, Sanjina Avdića i ostalih.

Prevare Sanjina Avdića prvi otkrio Faćo: “Izrađivao lažne ugovore, oštetivši veliki broj građana”

Nakon privođenja u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo, jedna osoba je predata u nadležnost tužilaštva i za njega je predložen jednomjesečni pritvor. Radi se o Sanjinu Avdiću koji je bio glavna karika u ovoj kriminalnoj grupi.

Čak 5 osoba pušteno je na slobodu. Nadležni sud će u zakonskom roku donijeti odluku o daljem procesuiranju osumnjičenog.

Sanjin Avdić je javnosti upoznat kao poslovni biznismen koji je posuđivao novac od drugih osoba te s njim pravio financijske malverzacije. Na društvenim mrežama koristio je lažno ime “Fabriano Delux”

Portal Crna-Hronika nezvanično saznaje da je Sanjin Avdić pravio fiktivne ugovore te prevario jednu osobu za 94.000 KM. Fiktivne ugovore pravio je sa rudnikom, Kliničkom centrom, zeničkim zatvorom, te na osnovnu tih ugovora brojne Sarajlije nasjelu su na priču o “odličnoj investiciji”. Također pravio je lažne ugovore sa naftnim gigantima te je “prodavao” priču da prodaje gorivo za SFOR, EUFOR i ostale institucije.

Prevarantu Sanjinu Avdiću iz Sarajeva određen jednomjesečni pritvor: “Varao koga je stigao”

Foto: Crna-Hronika
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79