Akcija Lord: Dedo (86) oslobođen sumnje za dilanje speeda, u sve ga “uvalio” rođak (29)

Sarajevska policija je u akciji kodnog naziva “Lord” uhapsila 86-godišnjeg starca i 29-godišnjeg mladića.

U pretresu stanova je kod 86-godišnjaka pronađeno 1.180 grama speeda, pištolj i municija, a kod 29-godišnjaka 20 paketića sa 585 grama marihuane i 10 paketića speeda ukupne mase oko 244 grama.

Akcija Lord: Nakon 86-godišnjeg Sarajlije uhapšen i 29-godišnjak

Danas se desio šokantan obrat u akciji “Lord”. Naime, 86-godišnjak je oslobođen optužni da je dilao speed, a za sve je kriv njegov 29-godišnji rođak.

Preko kilogram speeda, pištolj i municija ne pripadaju starcu, te je od pušten na slobodu.

To je za Faktor potvrđeno iz Tužilaštva KS.

“Muškarac je pušten na slobodu jer utvrđeno da nema zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje, te da je daljim radom na predmetu uhapšen 29-godišnjak koji se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. On je, nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo predat u nadležnost postupajućeg tužioca”, kazala je glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić.

Dodala je da je osumnjičenom određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što bude ispitan u Tužilaštvu bit će donesena odluka o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete.

Nezvanično se saznaje da su 86-godišnjak i uhapšeni S. F. u rodbinskoj vezi, te da nesretni starac uopće nije znao šta mu se nalazi u kući.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79