Akcija Lord: Nakon 86-godišnjeg Sarajlije uhapšen i 29-godišnjak

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, jučer su u akciji kodnog naziva “Lord” uhapsili 86-godišnjaka, a u današnjem nastavku akcije je uhapšen 29-godišnjak.

Kod Sarajlije (86) pronađeno kilogram speeda, pištolj i municija

Riječ je o akciji s ciljem dokumentovanja krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana na području općine Stari Grad, kod 29-godišnjeg S.F. iz Sarajeva je pronađeno 20 PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 585 grama i 10 PVC pakovanja materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne bruto mase oko 244 grama.

S.F. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Podsjetimo, u pretresu stana na području Općine Centar je kod 86-godišnjaka pronađena dva pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed ukupne bruto mase oko 1.180 grama, jedan pištolj, određena količina municije i drugi predmeti od interesa za istragu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS aktivno nastavljaju rad u okviru operativne aktivnosti „Lord“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79