Akcija “Plantaža 2024” u Kozarskoj Dubici: Pronađena marihuana i zasad indijske konoplje

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica, djelujući u sklopu akcije “Plantaža 2024”, uhapsili su D.L. i S.B. iz Kozarske Dubice.

Prilikom pretresa pronađen je zasad indijske konoplje i značajna količina marihuane.

U stambenom objektu koji koristi D.L., policija je pronašla PVC posudu sa četiri zamotuljka zelene biljne materije, za koju se sumnja da je marihuana, ukupne mase oko 92 grama. U objektu koji koristi S.B., otkriven je veći broj PVC vrećica i staklenih tegli sa zelenom biljnom materijom, za koju se također sumnja da je marihuana, ukupne mase oko 7.490 grama. Uz to, pronađeno je 45 stabljika indijske konoplje u saksijama, mrvilica, digitalna vaga, puška M48 i 19 metaka.

Tog istog dana, u sklopu akcije “Plantaža 2024”, od dva lica iz Kozarske Dubice oduzeta je dodatna količina marihuane, ukupne mase 17,9 grama.

Policija trenutno radi na kompletiranju predmeta. Nakon završetka istrage, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj protiv D.L. i S.B. za krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

S.B. će se također teretiti za krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79