Ministar Katica: Uzdrmali smo narko podzemlje u Sarajevu

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, iznio je detalje o intenzivnim akcijama MUP-a KS protiv narko podzemlja u glavnom gradu. Istakao je da su redovne racije postale svakodnevica te da su u prvih pet mjeseci ove godine izvedene gotovo 200 operacija širom Sarajeva.

“Naša strategija za sljedećih pet godina usmjerena je na suzbijanje zloupotrebe droga, što je već rezultiralo vidljivim smanjenjem aktivnosti narko podzemlja, iako se to ponekad manifestira kroz sporadične pucnjave”, naglasio je Katica za Slučajeve X.

Ministar je istaknuo da su racije ključni preventivni alat u borbi protiv kriminala te da su rezultirale zapljenom vatrenog oružja, eksploziva i narkotika.

Ipak, naglasio je da su potpuni učinci tih operacija teško mjerljivi, ali da su doprinijele značajnom smanjenju krivičnih djela, posebno onih vezanih za imovinske delikte i razbojništva.

“Naš fokus je i dalje na suzbijanju saobraćajne delinkvencije, što je jedan od najvažnijih prioriteta policije”, zaključio je Katica.

Ministar je također istakao da su ove aktivnosti dio šire strategije koja je usmjerena na poboljšanje sigurnosti građana Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79