Akcija policije u Zenici

Kako je saopćeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, uhapšene su tri osobe koje su zadržane na krim-obradi u policiji.

Zenička krim-policija je u okviru aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe narkotika i nedozvoljenog držanja oružja i municije, jučer i danas pretresala stambene i pomoćne objekte u tom gradu, kao i vozila, te tom prilikom pronašla i oduzela drogu i oružje. Kako je saopćeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, uhapšene su tri osobe koje su zadržane na krim-obradi u policiji.

– U pretresu kuće i pomoćnih objekata koji se nalaze u ulici Sarajevska, a koje koristi B. D. (27) iz Zenice, pronađeni su automatska puška kalibra 7,62 mm sa jednim okvirom i dva metka, pištolj “Beretta” kalibra 6,35 mm, digitalna vaga, drobilica za biljnu materiju, kao i određena količina praškaste i biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu – saopćeno je danas iz MUP-a ZDK.

Također, pretresom vozila i stana u ulici Kranjčevićeva a koje koristi A. A. (23) iz Zenice, pronađena je automatska puška kalibra 7,62 mm sa dva okvira i 180 metaka.

Pretresom stana koji se nalazi u ulici Jalimamov put, a koje koristi I. K. (38) iz Zenice, pronađena je biljna i praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,  težine 789,15 grama i tri digitalne vage za precizna mjerenja, dok su pretresom njegovog ugostiteljskog objekta u ulici Kučukovići pronađene dvije drvene palice.

– Navedena lica su nakon izvršenih pretresa lišena slobode, privedena i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada, dok su sporna materija, oružje i municija izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će Policijska uprava I dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija – saopćeno je iz MUP-a ZDK za Faktor.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments