Foto: TVSA
Akcija sarajevske policije: Uhapsili 31-godišnjeg dilera iz Sarajeva

Akcija sarajevske policije: Uhapsili 31-godišnjeg dilera iz Sarajeva


Tokom jučerašnjeg dana policijski službenici su u večernjim satima realizovali akciju u kojoj je lišen slobode muškarac/diler koji se bavio preprodajom narkotičkih sredstava – piše Crna-Hronika.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su dana 10.09.2024. godine u večernjim satima lišili slobode N.H., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH).

Prilikom pretresa 31-godišnjaka, kao i stana koji koristi na području općine Centar pronađeno je i oduzeto cca 800 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, cca 10 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed, tri PVC kesice s materijom koja asocira na opojnu drogu „lude gljive“, digitalna vaga, drobilica, kao i drgi predmeti važni za istragu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad njim se vrši kriminalistička obrada – potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a KS


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija