Akcija “Vizionar”: Pada li Abdulah Skaka?

Akcija “Vizionar”: Pada li Abdulah Skaka?


 

Kako doznaje portal Crna-Hronika sarajevsko naselje Bistrik opkolila je policija Kantona Sarajevo. Na ovoj lokaciji prijavljeno je da živi bivši gradonačelnik Sarajeva i trenutni ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru, Abdulah Skaka.

Skaki je putem Ministarstva vanjskih poslova BiH (MVP) upućen poziv da se 22. maja 2023. godine odazove tužiteljima u Sarajevu.

Skaka je pozvan u svojstvu osumnjičenog i postoji mogućnost da mu bude predložen pritvor ili mjere zabrane što bi moglo značiti i kraj njegove ambasadorske karijere kao što se nedavno dogodilo ambasadoru BiH u Maleziji Senaidu Memiću (SDA).

Na osnovu zaprimljenih prijava u proteklih nekoliko godina u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu je formirano nekoliko predmeta protiv Skake.

U toku je pretres kuće Abdulaha Skake, bivšeg gradonačelnika Sarajeva i ambasadora BiH u Kataru, potvrdila je za Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Vrše se pretresi na više lokacija, uključujući i kuću osumnjičenog Skake”. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode operativno-taktičku akciju „Vizionar“. , rekla je Bavčić.

U toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, a više osoba je privedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS.

Tu su brojne afere koje se vežu za njegovo ime i sumnje u namještene tendere prilikom organizacije EYOF-a, izgradnje javne rasvjete do Skakine vikendice u Trnovu, zgrade DPO-a, nezakonitog zapošljavanja, izgradnje objekta Vidikovac na Trebeviću…

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija