“Ako Schmidt dođe u Republiku Srpsku, policija će ga braniti od naroda”

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nenad Stevandić izjavio je da je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt do sada učinio najviše na širenju antinjemačkog raspoloženja i da je najveću štetu nanio svojoj zemlji.

Stevandić je Stanarima komentirao Schmidtovu najavu da će doći u ovaj entitet.

“Mislim da se Schmidt upecao na udicu iz RS-a i da smo mi pokazali političku superiornost, jer ćemo natjerati sve da analiziraju njegovo imenovanje i da svi budu upoznati s tim da on nije legalan. On će svojim pokušajima da uvede jednu vrstu nasilja dovesti do toga da ga policija neće izbacivati, njega će policija braniti od naroda. Tako da bi on trebalo da bude zahvalan policiji RS-a koja ima obavezu da svakoga brani i one koje narod voli i koje ne voli, a njega očigledno narod u RS-u ne voli”, rekao je Stevandić novinarima.

Istakao je da Schmidt do sada uradio najviše na širenju antinjemačkog raspoloženja i najveću štetu je nanio svojoj zemlji.

Stevandić je poručio da će Republika Srpska preživjeti i Schmidta, kao i sve druge.

Podsjetimo, Schmidt je izjavio da će sljedeće sedmice doći u Republiku Srpsku te je naveo da u narednih nekoliko dana i sedmica ima dogovorene sastanke u Republici Srpskoj, posebno u Banjoj Luci.

O predstojećim sastancima je govorio nakon što je predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao da je MUP RS-a dobio instrukcije o hapšenju i udaljavanju Schmidta ukoliko se pojavi na području ovog entiteta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79