Aldijana iz Kaknja optužena da je u majčinoj kući krila sedam paketića droge

Opštinski sud u Kaknju potvrdio je optužnicu protiv Aldijane M., kojom je tereti da je 2019. godine radi prodaje droge u majčinoj kući u Kaknju neovlašteno držala sedam paketića droge.

Optužnica Kantonalnog tužilaštva Zeničkodobojskog kantona je tereti da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, i u cijelosti je potvrđena.

Prema otružnici, policija je drogu pronašla 3. jula 2019. godine oko 13 časova u Kaknju, u porodičnoj kući njene majke D.M., gdje je Aldijana M. radi prodaje držala paketiće biljnog materijala upakovanog u crvene plastične folije.

“Kesice su bile zavarene na krajevima neto težine: 1,57 g, 1,66 g, 0,65 g, 0,57 g, 1,31 g, 0,57 g, 0,57 g, tri paketića biljnog materijala bila su upakovana u žute plastične folije zavarene na krajevima neto težine: 0,61 g, 0,65 g i 0,61 g. Dva paketića biljnog materijala upakovana u bijele plastične folije zavarene na krajevima neto težine: 0,66 g i 0,54 g, jedno pakovanje biljnog materijala upakovano u prozirnu, pa u žutu plastičnu foliju neto težine 16,01 g. Takođe i  20 tableta u obliku paralelograma, plave boje, s natpisom ‘Lego’ prosječne težine 0,41 g, upakovane u žutu plastičnu kesu pa u kesu s patentom za zatvaranje”, navodi se u optužnici.

Kako se navodi, biljnu materiju i tablete su  pronašli policijski službenici prilikom pretresa porodične kuće, a po naredbi Opštinskog suda Kakanj.

Vještačenjem je utvrđeno da oduzeta biljna materija sadrži psihoaktivnu komponentu kanabinol (CBN) i tetrahidrokanabinol (THC), a tablete sadrže psihoaktivnu komponentu metilendioksimetamfetamin  MDMA.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79