Aleksandar Vučić nakon poraza od Škotske najavio velike promjene

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je neuspjeh reprezentacije Srbije u fudbalu, koja se nije plasirala na Euro ni poslije 20 godina, pošto je ispala od Škotske u finalu baraža na penala.

– Vidite da ne možemo da budemo ni među 24 zemlje u šutiranju lopte nogom, rekao je Vučić i dodao:

– Svako od nas zna bolje, pa bismo izveli i bolji sastav i bolje igrače. Gledao sam, žao mi je, ali tu imam neke druge vijesti koje će biti dobre za neke ljude. Nama je posao da dugoročno promijenimo te stvari. Prije šest godina imali smo blatnjave terene, sada imamo travu. Moramo da izgradimo nove stadione, da dovedemo publiku na stadione, da izgradimo drugačiju i ozbiljniju organizaciju. Morat ćemo da popravimo struku, mnogo toga moramo da uradimo, ali uložit ćemo u prije svega u infrastrukturu, koja je od presudnog značaja za budućnost.

On je također najavio da će u narednom kratkom periodu biti uloženo 8 miliona eura u takozvane male sportove, u osam pojedinačnih sportova, od atletike do hrvanja, ali i u rukomet, košarku, odbojku i vaterpolo.

Svi klubovi prve i druge lige dobit će određeni novac.

– Recimo, svaki rukometni klub prve lige dobit će 5,5 miliona dinara, što je 50.000 eura, to nije beznačajan novac, u drugoj ligi dobit će po milion dinara. Isto to i ženska odbojkaška liga, muška i ženska vaterpolo liga… Kad se slije u rukometne klubove milion i 300 hiljada eura, to je ogromna injekcija, rekao je Vučić i dodao da se tim sportovima može pomoći, budući da su srbijanski sportisti veoma dobri.

Kako je rekao, dodatno će se pomoći i košarci, podjednako i Crvenoj zvezdi i Partizanu.

– To su sredstva mimo ovih osam miliona eura, da li po 500.000 eura ili milion eura. Ali dobit će istu sumu novca, da bi što uspješnije zastupali našu ligu na svjetskim takmičenjima, rekao je Vučić, a prenosi “Kurir”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79