Aleksandar Vulin postaje prvi čovjek BIA-e?

Aleksandar Vulin, koji je obnašao dužnost ministra unutarnjih poslova u vladi Srbije, ostat će bez te funkcije.

To proizlazi iz popisa novih ministara srbijanske vlade, koje je predložila mandatarka Ana Brnabić, a na sjednici Središnjeg odbora Srpske napredne stranke pročitao predsjednik i vođa SNS-a Aleksandar Vučić, ujedno i predsjednik Srbije.

Resor unutarnjih poslova od Aleksandra Vulina preuzet će prvi čovjek sigurnosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić, a Vulin će sjesti u fotelju u kojoj je dosad sjedio Gašić, odnosno postat će čelnik BIA-e, prenosi hrvatski Index.

Podsjećamo, Vulin je poznat po izjavama da se zalaže i da vjeruje u stvaranje “srpskog sveta”. Po njegovom mišljenju “jedini način da Balkan ostane stabilan jeste taj da Srbi žive u jednoj državi”.

Više puta je kazao kako vjeruje u potrebu objedinjavanja svih Srba kao jedinstvenog političkog naroda, uz to navodeći da se to “jedinstvo pravi u Srbiji, u Beogradu”.

“Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u RS i da li će naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori, a da li će im se našto desiti u Sjevernoj Makedoniji”, izjavio je Vulin ranije ove godine u emisiji “Puls” BN televizije.

Samo takva politika, tvrdi on, garantuje opstanak srpskog naroda.

“Stvaranje ‘srpskog sveta’ je zadatak moje generacije”, zaključio je tom prilikom Vulin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79