Aleksandra Pandurević: “Onaj ko zastrašuje, nije čovjek a još manje vjernik”

Aleksandra Pandurević: “Onaj ko zastrašuje, nije čovjek a još manje vjernik”


Slučajevi provokacija povratnika u RS potresli su javnost u Bosni i Hercegovini, a na ove slučajeve se nižu reakcije.

Prvo je, uoči Božića, u Vlasenici ispred kuće povratnika prošla kolona automobila, a iz prvog se mogla čuti uvredljiva poruka ‘ustajte balije’. Samo dan iza toga, na Božić, iz kolone automobila je pred kućom povratnika u Potočarima pucano iz vatrenog oružja.

Na ove provokacije je reagovala i Aleksandra Pandurević, potpredsjednica SDS-a. Ona je ove incidente osudila i poslala snažnu poruku.

Oglasio se ministar Mijatović o zastrašivanju Bošnjaka u Vlasenici i Srebrenici

“Biće koje na Hristovo rođenje druge provocira i zastrašuje, nije čovjek a još manje hrišćanin i pravoslavac.

Taj nesrećnik teško da je u stanju spoznati Hrista, njegovu ljubav, praštanje i samopožrtvovanje za druge”, poručila je Aleksandra Pandurević na društvenoj mreži X.com.

 

Objavljuje @crnahronikabih
Prikaži u Threadsu

 

“Policijska stanica Vlasenica je 6. januara 2024. zaprimila prijavu od lica K.B. iz Vlasenice da je 5. januara 2024. godine oko 16:40 sati, u mjestu Drum, općina Vlasenica došlo do vrijeđanja na nacionalnoj osnovi od lica G. E. iz Vlasenice”, navodi se u saopćenju.

Navode da su nakon prijave policijski službenici potvrdili navode i preduzimaju mjere i radnje pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji je naložio da mu se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj, navodi se u saopćenju.

“Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid ovakvih i sličnih ponašanja, te poziva građane da se uzdrže od vršenja istih”, saopćili su iz PU Zvornik.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija