Alisa Mutap: Nudili su mi imunitet i drugo ime u zamjenu da “nešto kažem”

Pred Apelacionim vijeće Suda Bosne i Hercegovine danas okončan drugostepeni postupak u predmetu “Zijad Mutap i drugi” i to iznošenjem završnih riječi odbrane i optuženih gdje je svoju riječ iznijela i Alisa Mutap.

Nakon iznijetih riječi odbrane, svako od optuženih ima pravo reći nešto i u svoju odbranu te je to pravo iskoristila optužena Alisa Mutap.

Ona je prvo govorila o tome da je boravila u izuzetno teškim uslovima prilikom izdržavanja pritvorske kazne u KPZ Zenica, prvenstveno jer je tada bila u drugom stanju piše Klix.

Alisa se zatim dotaknula toga da joj je od svega toga, svih tih ekstremno loših uslova, najteže palo nuđenje drugog identiteta, imena i oslobađanja oca u uslugu da progovori o smrti Dženana Memića.

“Vrhunac nemoći je kada vam, za uslugu da kažete ‘nešto’ nude imunitet, drugi identitet, zemlju i oslobađanje oca. A nemoć osjećate jer nemate šta da kažete”, Alisine su riječi.

Izricanje drugostepene presude zakazano je za 21. juli, a nakon današnjeg ročište medijima se obratio Muriz Memić koji je rekao kako je današnje Alisino obraćanje bilo emotivno nakon sedam ipo godina – koliko je prošlo od Dženanove smrti.

“Čak sam vidio i suzu kad se Hasan obraćao. Tužilaštvo je dokazalo šta se ovdje radilo. Nije to šta bi bilo kad bi bilo. Meni je govorio da ću više naplatiti. Oni pročitaju šta njima odgovara. Istraga o ubistvu ide i daleko je otišla. Mislim da ćemo doći do kraja”, rekao je Muriz.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget je rekao da danas ciljano nije prisustvovao iznošenju završnih riječi jer to “vrijeđa inteligenciju” te stoga ne može da sluša.

“Potpuno je irelevantno šta ona sada govori i ko joj je nudio imunitet. Imat će još jednu mogućnost da se žale ako budu osuđeni. Dokazi govore svojim vlastitim jezikom, a taj jezik najbolje razumije sud”, zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79