Alisa Mutap prijavila da se osjeća nesigurno zbog izjava Muriza Memića

Alisu sam gledao svaki četvrtak u sudnici i nikad joj se nisam obratio

Otac ubijenog Dženana, Muriz Memić danas je bio u policijskoj stanici Ilidža zbog krivične prijave Alise Mutap.

– Bio sam u stanici, dao sam izjavu. Alisa je prijavila da se osjeća nesigurno zbog mojih izjava na BHRT-u od 25. novembra. Međutim, ja sam rekao da se i ja osjećam nesigurno jer su još ubice na slobodi. Vjerovatno se Alisa zbog toga osjeća nesigurno zbog ubica, jer ona zna ko su ubice – rekao je Muriz Memić za portal “Avaza”.

Dodao je da kada se sve dogodilo, Zijadu Mutapu je govorio da će on lično zaštiti Alisu da kaže ime ubica.

– A meni je moj advokat rekao da idemo pravno i ja mislim da sam dokazao da sam legalista za svih sedam godina, dvadeset protesta bez ijednog incidenta, a Alisu sam gledao svaki četvrtak u sudnici i nikad joj se nisam obratio – izjavio je Memić.

Podsjećamo, porodica ubijenog mladića skoro sedam godina se bori za pravdu i istinu.

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio teške povrede u Velikoj aleji na Ilidži kod Sarajeva. Preminuo je u bolnici sedam dana kasnije, 15. februara. Do danas okolnosti Dženanove smrti nisu razjašnjene, a ubice su još na slobodi. Jedini svjedok je njegova bivša djevojka Alisa Ramić (djevojački Mutap), koja tvrdi da se mnogih stvari ne sjeća piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79