Alkohol kumovao nesreći: Sa 5.4 promila sjeo za volan Audija, zabio se u Opela kod Banovića

Alkohol kumovao nesreći: Sa 5.4 promila sjeo za volan Audija, zabio se u Opela kod Banovića


Saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila dana 28.02.2022. godine oko 20.40h, na putu Banovići – Zavidovići (R-469), u mjestu Marino Brdo gdje se saobraćaj odvija u oba smjera, kumovao je alkohol. Portal Crna Hronika saznaje da je kod vozača koji je skrivio nesreću evidentirano prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od skoro 5.5 promila!

Opis lica mjesta saobraćajne nezgođe

Podloga je izrađena od asfalta koji je u vrijeme nezgode, usljed snježnih padavina, bio klizav, mokar i prekriven snijegom. Dio puta na kojem se dogodila saobraćajna nezgoda, gledajući u pravcu Zavidovića, nalazi se u blagom padu.

Putničko motorno vozilo 1 Opel insignia, zatečeno je uz krajnju desnu ivicu kolovoca, gledano u pravcu Zavidovića, u položaju sa točkovima na podlozi, prednjim krajem okrenuto u pravcu Zavidovića. Putničko motorno vozilo pod rednim brojem 2 Audi B5 zatečeno je u desnoj kolovoznoj traci, gledano u pravcu Zavidovića, u položaju sa točkovima na podlozi, prednjim krajem okrenuto u pravcu Zavidoviće, na udaljenosti 5,5 m iza vozila pod rednim broj 1.

Klizava cesta i neprilagođena brzina

Uviđajem na licu mjeste saobraćajne nezgode i preduzetim mjerama i radnjama utvrđeno je da se vozač iz Zavidovića upravljajući pmv-om pod rednim brojem 1. Opel insignia neposredno prije nastanka saobraćajne nezgode, kretao regionalnim putem R-469, na dionici puta Banovići — Zavidovići, u mjestu Marino brdo gdje je zaustavio vozilo kojim je upravljao, uz krajnju desnu ivicu i upalivši sva ćetri pokazivača na vozilu, kako bi propustio teretno motorno vozilo koje mu je dolazilo u susret a koje se kretalo otežano zbog klizavog kolovoza usljed snježnih padavina, pri čemu vozač iz općine Banovići, upravljajući putničkim motornim vozilom pod rednim brojem 2. Audi B5 registarskih koji se kretao iza vozila pod rednim brojem 1., nije prilagodio brzinu karakteristikama i stanju na putu, te isto nije pravovremeno zaustavio ostvarivši kontakt prednjim krajem svog vozila sa zadnjim krajem vozila pod rednim brojem 1.

Vozači alkotestirani

Usljed pomenute nezogde nastala su oštećenja na vozilima i ro oštećenje zadnjeg branika na pmv pod rednim brojem 1. Opel insignia, te oštećenje prednjeg branika na pmv pod rednim brojem 2. Audi B5. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Lice mjesta je fotografisano, te su oba vozača alkotestirana od strane policijskih službenika kojom prilikom kod vozača Opela nije ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu dok je vozača Audija ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 5,42 g/kg.

Uviđaj je započet dana 28.02. 2022. u 20.55h, a završen istog dana u 21.50h.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija