Amar Dovadžija (NiP) kao profesor engleskog jezika postavljen za novog direktora Studentskog centra Sarajevo

Amar Dovadžija, član stranke Narod i Pravda, imenovan je za direktora JU “Studentski centar” Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove Studentski centar Sarajevo za njegovo imenovanje na mjesto direktora ove ustanove.

Dovadžija je odlukom Upravnog odbora, a po odobrenju Vlade imenovan na mandatni period od četiri godine.

Podsjećamo, Amar Dovadžija rođen je 1983. godine. Na Univerzitetu Al-Azhar u Egiptu završio je Fakultet za jezike i prevodilaštvo, smjer engleski jezik.

Ima dugogodišnje iskustvo kao nastavnik engleskog jezika u školama u Ilijašu. Oženjen je i otac troje djece.

U julu 2020. godine napustio je SDA, a nedugo nakon politički angažman nastavio je priključenjem stranci Narod i Pravda.

Dovadžija je član Naroda i pravde i bio je kandidat za načelnika Općine Ilijaš, a po struci je nastavnik engleskog jezika.

Dovadžiji je bilo namijenjeno mjesto direktora Sarajevo-šuma, ali nije ispunjavao uvjete koji propisuje Statut ovog preduzeća.

Međutim, sudeći prema Statutu Studentskog centra, ni ovdje Dovadžija ne ispunjava uvjete.

Na mjesto direktora Studentskog centra može se imenovati osoba sa pet godina radnog staža i dvije godine iskustva na rukovodećim pozicijama.

Amar Dovadžija je nastavnik engleskog jezika u osnovnoj školi u Ilijašu, a kako nezvanično saznajemo, prilikom prijave na mjesto direktora priložio je dokumentaciju da je bio dio uprave Nogometnog kluba Ilijaš.

Ranije je funkciju vršioca dužnosti direktora Studentskog centra obnašao Toni Vukadin, također NiP-ovac.

Za direktora Studentskog centra može biti imenovana osoba sa pet godina radnog staža i dvije godine na rukovodećim pozicijama. Dovadžija je od 2018. godine radio kao nastavnik engleskog jezika u osnovnoj školi u Ilijašu, što pokazuje da nema pet godina radnog iskustva u struci. Također, bivši zastupnik u Skupštini KS i kandidat za načelnika Općine Ilijaš nema iskustva na rukovodećim pozicijama.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79