Ambasada Njemačke apelira na građane da ne angažiraju agenciju koja naplaćuje usluge zakazivanja termina

Odjeljenje za vize Ambasade Njemačke saopćilo je da ne naplaćuje zakazivanje termina za razgovor za vizu te savjetuju podnosioce zahtjeva da radi toga ne angažiraju agencije.

Iz Njemačke ambasade u Sarajevu ukazuju na to da ovo diplomatsko predstavništvo ne sarađuje s viza-agencijama niti s internet-stranicom www.ambasada.info. Ističu i da je na ovu prevaru već pao veliki broj građana.

– Rezervacija termina putem online sistema Njemačke ambasade u Sarajevu je bila i ostat će besplatna. Internet-stranica Njemačke ambasade u Sarajevu je www.sarajewo.diplo.de – ističu iz ove ambasade.

Iz Ambasade napominju da je interesiranje za nacionalnim vizama radi dužeg boravka u Njemačkoj i dalje izuzetno veliko, te da se u ovom diplomatskom predstavništvu trude da sve zahtjeve obrade u što kraćem roku.U saopćenju se navodi da su u ovom diplomatskom predstavništvu svjesni da, nažalost, u nekim kategorijama za izdavanje viza dolazi do dužeg čekanja.

– Tako se na termin za zahtjeve za vizu u svrhu spajanja s porodicom čeka između šest i sedam mjeseci, a za zahtjeve za vizu radi zapošljavanja bez stručne kvalifikacije, shodno Zakonu o zapošljavanju, više od godinu – dodaje se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments