Ambasada SAD u BiH: Šokirani smo izjavama Bakira Izetbegovića

Ambasada SAD u BiH: Šokirani smo izjavama Bakira Izetbegovića


Amberička ambasada u Sarajevu reagirala je na jučerašnje izjave Bakira Izetbegovića koji je pričao o prebrojavanju.

Izetbegović o slučaju “najgoreg scenarija”: Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima

“HDZ – živimo s Hrvatima, ali, neće dobiti ovakve stvari. Dobit će pravična rješenja, onoliko koliko im pripada. Kako do snage, kako do vojne snage i imamo li mi odgovor, za ne daj bože, najgore scenarije? Imamo, prebrojali smo se, koliko lovaca imamo i koliko mladih i instruktora na dronovima… Dalje neću, ali evo, samo da znate”, poručio je Izetbegović na skupu stranke u Hadžićima.

Reakciju Ambasade SAD prenosimo u cjelosti:

“Šokirani smo i zgroženi jučerašnjim zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića, koji su predvidljivo pozvali na neodgovoran odgovor Milorada Dodika. Prije 30 godina građani ove zemlje proživjeli su brutalan rat.

U 2022. zaslužuju bolje od lidera koji apeluju na etničke podjele i podstiču etničke tenzije.

Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na općem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici naroda.

Istinska posvećenost saradnji i kompromisu – a ne implicitnoj prijetnji pribjegavanjem nasilju – potrebni su za rješavanje problema ove zemlje, koji se pogoršavaju”, napisali su na Twitteru iz Ambasada SAD.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija