Ambasada Srbije u Sarajevu će biti u ulicu Srebreničkih žrtava

Emir Ćosović, član Asocijacije mladih SDA, najavio je pokretanje inicijative za promjenu naziva ulice u Sarajevu gdje se nalazi Ambasada Srbije. Ova najava dolazi nakon što je Skupština Srebenice danas, 15. aprila, usvojila kontroverzni prijedlog o promjeni naziva ulica.

Planira pokrenuti inicijativu preko Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Namjeravam pokrenuti inicijativu za preimenovanje ulice u kojoj se nalazi Ambasada Srbije u Bosni i Hercegovini u ulicu Srebreničkih žrtava.

Bošnjaci već godinama trpe provokacije od strane zvaničnika RS, od ugnjetavanja i poništavanja ličnih dokumenata do ugrožavanja egzistencije i onemogućavanja rada u institucijama ili na radnim mjestima koja pripadaju Bošnjacima. Takvo ponašanje ne može biti tolerisano.

Svi relevantni nivoi vlasti bit će kontaktirani, uključujući Klub zastupnika SDA – Stranka Demokratske Akcije Sarajevo u Skupštini Kantona Sarajevo, kao i ostale zastupnike, kako bi se ova inicijativa realizirala”, istaknuo je Ćosović u objavi na Facebooku.

Podsjetimo, danas je Skupština Srebrenice usvojila sporne prijedloge o promjeni naziva ulica u tom gradu, a Bošnjaci su napustili sjednicu prije glasanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79