Ambasadori Kvinte upozorili Vijeće ministara: Odmah riješiti pitanje finansiranja izbora, nema opravdanja

Ambasadori Kvinte upozorili Vijeće ministara: Odmah riješiti pitanje finansiranja izbora, nema opravdanja


Šef Delegacije EU Johann Sattler, šefica Misije OSCE-a Kathleen Kavalec, te ambasadori Kvinte (Francuska, SAD, Italija, Njemačka, Velika Britanija) održali su danas sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Od njih je jasno zatraženo da se hitno omogući finansiranje Općih izbora.

“Danas smo uputili hitan demarš Vijeću ministara BiH da Opći izbori u oktobru 2022. moraju biti adekvatno finansirani i za to treba rješenje pronaći odmah”, naveo je Sattler.

Kako je objavila Istraga Zoran Tegeltija je obećao međunarodnim zvaničnicima da će predložiti da se posebna odluka o finansiranju Općih izbora stavi na dnevni red sutrašnje sjednice Vijeća ministara.

Na sutrašnjoj sjednici trebao bi se naći Dokument okvirnog budžeta koji je uputio ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH), a ministri iz HDZ-a su na ranijoj telefonskoj sjednici oborili Odluku o finansiranju izbora i nisu dozvolili da se uopšte stavi na dnevni red.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija