Amerisa ogorčena na policajku iz Starog Grada: “Napisala mi kaznu iako sam imala naljepnicu”

Amerisa ogorčena na policajku iz Starog Grada: “Napisala mi kaznu iako sam imala naljepnicu”


Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su jučer u centru grada napisali kaznu osobi s invaliditetom zbog navodnog nepropisnog parkiranja.

Incident se dogodio u popodnevnim satima u ulici Zelenih Beretki u neposrednoj blizini hotela Europa kada je Asmira Omanović, koja posjeduje važeću invalidsku karticu, parkirala vozilo na mjestu koje je e označeno kao parking za osobe s invaliditetom.

Asmira za naš portal kaže da je sve vrijeme bila regularna te da posjeduje odgovarajuću dozvolu za parkiranje ali da policijskoj službenici to nije bilo dovoljni te joj je napisala kaznu.

Incident je izazvao brojne reakcije javnosti, a mnogi građani su izrazili nezadovoljstvo i zatražili veće razumijevanje i fleksibilnost u primjeni zakona za osobe s invaliditetom.

Amerisa je najavila tužbu protiv MUP-a Kantona Sarajevo ali i prijavu Unutrašnjoj kontroli protiv navedene policajke.

“Protiv ove policajke ja ću svakako da podignem tužbu. Ja sam joj pokazala karticu rekla da sam invalid na što je ona meni drsko odgovorila to me ne zanima vidimo se na sudu

Obzirom da se moje auto pokvarilo uzela sam suprugovo auto i stavila karticu na kojoj je moja slika te se parkirala kod hotela Europa na mjesto propisano za invalide

Ja sam osoba sa invaliditetom 100% invalid amputirac i imam propisnu karticu za parking.

Znači meni 100% invalidu je napisala kazna od 200KM za parkiranje na mjesto predviđeno za osobe sa invaliditetom. Smiješno – izjavila je Amerisa Omanović za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija