Amir Pašić Faćo: “Žao mi je, nisam imao namjeru da nikog uplašim”

Amir Pašić Faćo: “Žao mi je, nisam imao namjeru da nikog uplašim”


Opasni sarajevski kriminalac Amir Pašić zvani Faćo predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon što je jutros lišen slobode. Amir Pašić Faćo lišen je slobode zbog prijetnji sudiji Općinskog suda preko svog TikTok profila.

On je u ulici Zelenih beretki u Općini Stari Grad sinoć uhapšen na osnovu raspisane operativne potrage. Lišen je u 00:10h a priveli su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici su ga priveli na taksi štandu u navedenoj ulici.

On je na društvenoj mreži TikTok prijetio Tinu Begtaševiću, sudiji Općinskog suda u Sarajevu.

 

Tokom današnjeg dana doveden je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo kako bi dao izjavu o navedenom slučaju. Advokat Omar Mehmedbašić preuzeo je odbranu Amira Pašića Faće te nam kazao da tokom pretresa stana kod Pašića nije pronađeno oružje.

“Što se tiče Amira Pašića Faće sada Tiktok medijske zvijezde koji je i lišen slobode zbog razgovora na njegovim platformama na TikToku, mogu reći da je iznio svoju odbranu i da je izjavio da ne poznaje Tina Bektaševića.

Rekao je još da mu je jako žao i da nije imao namjeru da nikoga uplaši, što se i vidi na snimku. On jeste psovao, psovao je i mene ali to je Faćo. Rekao je da nema elemenata krivičnog djela te da nije mislio da naudi nikome, niti je prijetio. Tako je rekao on – izjavio je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija