Andy i Aida Durić pokušali zataškati tragediju u porodici Terzić iz Cazina

Andy i Aida Durić pokušali zataškati tragediju u porodici Terzić iz Cazina


Protiv Aide Durić, Andyja Durića i Emira Horozovića potvrđena je optužica u Općinskom sudu u Cazinu u slučaju u kojem je kičmu slomio mladić Azur Terzić.

Oni su optuženi zbog krivičnog djela “Teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine” u vezi sa krivičnim djelom Izazivanje opće opasnosti, u sticaju sa produženim krivičnim djelom Spriječavanje dokazivanja u vezi sa podstrekavanjem.

Inače Aida Durić je vlasnica tržnog centra „City Center“ u Cazinu gdje je Azur Terzić doživio teške tjelesne povrede padom sa visine od četiri metra u neobezbjeđenom objektu, Andy je njen sin, a Emir Horozović zaštitar.

No, ono što je još interesantno je bliskost Aide Durić i njenog sina Andya sa vrhom stranke Narodni evropski savez, čiji je predsjednik načelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Naime, kompletan vrh stranke se pojavio na otvaranju njenog tržnog centra, no da nije samo riječ o redovnoj proceduri kada privrednici ulažu u neku lokalnu zajednicu, pokazuje i to da se ona zajedno sa sinom pojavljivala na stranačkim skupovima NES-a i to u prvom redu.

Kako „Avaz“ nezvanično saznaje ona je u rodbinskoj vezi sa zastupnikom NES-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i potpredsjednikom Fudbalskog saveza BiH Irfanom Durićem.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija