Anel Bećirspahić: Ubili su mi suprugu Azru i bebu, kako niko nije kriv?

U Avazovoj “Crvenoj olovci” gostovao je Anel Bećirspahić, suprug rahmetli Azre, porodilje koja je preminula u martu prošle godine u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Nakon što su obavljena dva vještačenja medicinske dokumentacije, u Banjoj Luci i Tuzli, Bećirspahić je rekao da je uočio nelogičnosti.

Pročitajte Anelovu bolnu ispovijest: “Supruga Azra se trebala poroditi. Umjesto slavlja, klanjali smo dvije dženaze”

“U prvom vještačenju je napisano da nije jasno zašto niko nije reagovao, a u zaključku da niko nije kriv. Kako vještak može reći nije nam jasno zašto niko nije reagovao i niko nije kriv?” kaže, između ostalog.

On se u razgovoru prisjetio perioda prije porođaja i dana kada je zadnji put ugledao svoju Azru.

Mišljenja vještaka su različita i u vezi malene Merjem, u jednom nalazu se navodi da je beba rođena sa jedva čujnim otkucajima srca, dok se u drugom navodi da je preminula u stomaku. O svemu tome je govorio Bećirspahić.

Tražeći medicinsku dokumentaciju naišao je i na fotografije preminule Azre i Merjem.

“Bio sam jako zabrinut i rekao joj da mi javi kada krene na porod, ali sam znao da neće javiti da nas ne brine”, rekao je Bećirspahić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79