AntiDayton pokrenuo prikupljanje novčane donacije za mladiće koji su dobili kaznu od 6.000 KM

AntiDayton pokrenuo prikupljanje novčane donacije za mladiće koji su dobili kaznu od 6.000 KM


Osnovni sud na Sokocu proglasio je krivim Sarajlije Esada Jašarevića i Elvisa Gurdu za oštećenje ploče na Vracama koja je posvećena ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Kako saznaje Crna Hronika, Jašarević i Gurda presudom moraju 6.000 KM, od čega čak 5.000 KM moraju platiti Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo.

Njih dvojica na ovu presudu nemaju pravo žalbe.

Presuda zbog rušenja ploče na Vracama: Sarajlije moraju platiti 6.000 KM!

Odmah nakon presude, Nihad Aličković iz AntiDayton pokreta pozvao je sve koje su u mogućnosti da uplate novac kako bi Jašarević i Gurda platili kaznu.

“Iako je ova odluka nametnuta Esadu i Elvisu jer presudu nije donio sud već je uz prijetnje većim kaznama iznuđena ova nagodba, smatramo da je odluka morala biti drugačija.

S obzirom da je oštećenje tuđe stvari, u ovom slučaju spomen ploče jednom ratnom zločincu Ratku Mladiću, oštećenje koje je opravdano jer je u pitanju revolt građana na nezakonitu ploču, pozivamo visokog predstavnika u BiH da konačno počne raditi svoj posao.

Odlukom visokog predstavnika Valentina Incka ova ploča je nelegalna i kršenje zakona te u najmanju ruku oni koji su postavili ovu ploču trebaju biti kažnjeni, a to je Udruženje vezerana tzv. VRS ali i gradonačelnik Ljubiša Ćosić koji ne želi ukloniti ovu ploču iako je ona protuzakonita.

Tužilaštvo BiH po svemu navedenom moralo bi uručiti pozive i kazne navedenom Udruženju kao i gradonačelniku ali i zahtjevati uklanjanje sramne ploče na Vracama”, rekao je Aličković za CH.

Novac možete uplatiti direktno na PayPall račun jednog od dvojice oštećenih gurdaelvis@gmail.com.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija