Apel za malenog Faruka Geljića: Broj za donaciju je 1704

Apel za malenog Faruka Geljića: Broj za donaciju je 1704


Sedmogodišnji Sarajlija Faruk Geljić suočava se s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Rođen s kongenitalnom anomalijom poznatom kao spina bifida, Faruk se bori s iščašenjem kukova, zakrivljenim stopalom i hidrocefalusom zbog kojeg mu je ugrađen šant.

Iako su dosadašnje operacije i fizikalne terapije donekle poboljšale njegovo stanje, Faruk još uvijek ne može hodati i nekontrolisano vrši fiziološke potrebe.

Sada mu je potrebna nova operacija koljena, kao i dodatne pretrage koje bi utvrdile mogućnosti liječenja njegovih problema.

Poziv na akciju roje broj 17048. Pozivom na ovaj broj donirate 2 KM. Svaki vaš poziv je korak bliže ka Farukovom oporavku. Molimo vas da podijelite ovu informaciju s drugima i pomognete nam proširiti vijest o Farukovoj potrebi, poručuju iz Pomozi.ba.

Farukov put do sada nije bio lagan. U 2021. godini pokrenut je apel za njegovo liječenje, na koji se odazvala sugrađanka koja je željela ostati anonimna, doniravši cjelokupan iznos od 15.350 eura.

Zahvaljujući ovoj velikodušnoj donaciji, Faruk je mogao otići na operaciju u Tursku, dok je prikupljeni novac preusmjeren za liječenje drugih oboljelih građana.

Tokom boravka u Istanbulu, Faruk i njegovi roditelji su imali financijsku podršku za smještaj i ostale troškove. Operacija i fizikalne terapije su donijele poboljšanje, ali nažalost, Faruk još uvijek nije prohodao.

Sada je pred Farukom nova borba. Potrebna mu je operacija koljena i dodatne pretrage kako bi se utvrdilo može li se liječiti nekontrolisano vršenje fizioloških potreba. Iznos koji želimo prikupiti ovim apelom je 15.100 eura.

Pored poziva na broj 17048, donacije su moguće i putem opcije DONIRAJ ODMAH na web stranici www.pomozi.ba. 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija