Apel za pomoć majci dvoje male djece u borbi protiv opake bolesti

Apel za pomoć majci dvoje male djece u borbi protiv opake bolesti


Ajla Taslaman, majka četverogodišnje djevojčice i šestomjesečnog sina, bori se s karcinomom dojke s metastazama. Udruženje “Pomozi.ba” pokrenulo je apel za prikupljanje sredstava za njeno liječenje. Za pomoć Ajli, aktiviran je humanitarni broj 17043, pozivom na koji se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u Bosni i Hercegovini.

Ajla je dijagnozu karcinoma dojke dobila u devetom mjesecu prve trudnoće, nakon što je napipala kvržicu na dojci deset dana prije poroda. Nakon poroda, tumor joj je odstranjen i bila je zdrava četiri i po godine.

Nažalost, dva mjeseca nakon rođenja drugog djeteta, doživjela je kočenje ruku i usta, te je saznala da je karcinom metastazirao na mozak, pluća i jetru. Zbog bolesti nije mogla iznijeti treću trudnoću do kraja.

Njen suprug Edin je uspio nabaviti prvu dozu lijeka koja košta 5.097,58 eura. Ajli je potrebno još osam ciklusa istog lijeka, što ukupno iznosi 40.463,52 eura. Iako porodica Taslaman nije socijalno ugrožena, nisu u mogućnosti sami prikupiti potrebna sredstva.

Pored poziva na broj 17043, novčane donacije mogu se uputiti putem web-stranice www.pomoziba.org, te standardnih bankovnih računa organizacije “Pomozi.ba”, čiji se detalji mogu pronaći na njihovoj stranici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija