Aplikacija TruckersApp, projekat bosanca iz Graza, nevjerovatnom brzinom osvaja tržište!

Aplikacija TruckersApp, projekat bosanca iz Graza, nevjerovatnom brzinom osvaja tržište!


Bosanskohercegovačka aplikacija TruckersApp osvaja srca korisnika diljem Europe, pružajući revolucionarno iskustvo vozačima širom kontinenta. Mirnes Spahić, čija je inicijativa dovela do razvoja ove mobilne platforme, iznosi detalje o njenom nastanku i budućnosti.

TruckersApp se ističe kao prva društvena mreža dizajnirana posebno za vozače koji svakodnevno obilaze puteve Europe. “Trenutno na tržištu ne postoji ništa slično, prvi smo s ovakvim proizvodom i ovdje vidimo veliku priliku,” ističe Spahić, čije riječi odražavaju samopouzdanje i revolucionarni duh aplikacije.

Ideja za TruckersApp rodila se prije četiri godine, nakon čega je uslijedilo temeljito istraživanje tržišta, dizajniranje, programiranje i testiranje aplikacije. Nakon 18 mjeseci razvoja, aplikacija je konačno stigla na Google Play Store i App Store, osvajajući tržište u 43 države Europe.

Jedna od ključnih značajki aplikacije je mogućnost lociranja i povezivanja vozača. “Korisnik nakon registracije pravi svoj profil, postavlja sliku profila, sliku svog kamiona… Svaki korisnik ima mogućnost pretraživanja prijatelja/kolega. Može dodavati i slati zahtjeve za prijateljstvo,” pojašnjava Spahić. Ova funkcionalnost omogućava vozačima da lakše planiraju pauze i vikende, smanjujući osjećaj usamljenosti na odmaralištima.

Još jedna ključna značajka je “SOS dugme”, koje omogućava vozačima da zatraže ili ponude pomoć u slučaju problema. “Preko SOS-a korisnik može zatražiti pomoć kada ima problem ili ponuditi pomoć ukoliko je neko treba,” ističe Spahić. Ova opcija omogućava brzu i efikasnu reakciju u slučaju kvara vozila ili drugih nezgoda na putu.

TruckersApp ne samo da olakšava posao vozačima, već također pruža informacije o gužvama na cesti, policijskim kontrolama i drugim relevantnim događajima. “Sve ovo do sada je bila prva faza,” naglašava Spahić, najavljujući buduće poboljšanje aplikacije. “Mi u narednim danima krećemo na njima raditi kako bi još više olakšali posao i život ljudima koji su i po par sedmica na putevima širom Evrope, sami i bez svojih najmilijih.”

TruckersApp predstavlja primjer domaće inovacije koja osvaja svjetsko tržište, istovremeno promovirajući kvalitetu i potencijal bosanskohercegovačke IT industrije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija