Apokalipsa u Sjenici: Smetovi do 5 metara, pronađen mrtav muškarac

Do Sjenice se može samo iz pravca Ivanjice. Prava drama dešavala se noćas na putu za Sjenicu kada su iz snježnih okova oslobođeni putnici iz čak 40 vozila, među njima i djeca. Tijelo muškarca pronađeno je noćas oko 3 sata u zametenom automobilu na putu u reonu sela Sušica nadomak Sjenice. Još nije poznat uzrok smrti 66-godišnjeg muškarca.

Noć užasa je iza Sjeničana. Prava drama odvijala se noćas na dionici puta ka Sjenici na kojem je jak olujni vjetar stvarao snježne nanose u visini i do pet metara!

Putari heroji, radnici novopazarskog puta, barabar su noćas sa svojim direktorom Senadom Ibragićem – jučer od 16 sati pa jutros do 5, spašavali putnike iz oko 40 zametenih automobila. Među zametenima je bilo i četvero djece, a posljednji putnik je izbavljen jutros u zoru, u 5 sati.

Svi su spašeni osim jednog putnika koji je pronađen mrtav u vozilu.

– Noćas je bila prava drama, vjetar je stvarao nanose i do 5 metara. Riječ je o kritičnoj dionici od oko 7 kilometara puta ka Sjenici. Angažirano je devet mašina, što je u normalnim uvjetima dovoljno za 300 kilometara puta. Cijelu noć smo spašavali zarobljene putnike… Nismo radili na čišćenju, samo na evakuaciji. Od jutros su sve ekipe na terenu i rade na raščišćavanju puta i snježne blokade u kojoj se Sjenica nalazi od jučer od 15 sati, kada je Pešter zahvatila nezapamćena nesreća – kaže Senad, šef novopazarskih putara.

– U svojoj radnoj karijeri, za 36 godina rada, ovo što je bilo noćas još nisam vidio – opisuje Senad pravu apokalipsu iz koje su on i kolege bez minute predaha noćas spašavali putnike.

Novopazarski putari i vatrogasci su sinoć iz automobila koji su bili zaglavljeni i zameteni u snijegu oslobodili majku s četvero djece.

Načelnik odjeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane u Novom Pažaru Naser Crnovrašanin kazao je da u Novom Pazaru situacija nije tako alarmantna kao u Sjenici.

– Što se tiče Novog Pazara, stanje redovno, sve što se dešava iz pravca Duge Poljane u pravcu Sjenice. Zasad nemamo nikakvih prijava o zametenim putnicima – kazao je Crnovršanin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79