Arapova ulica na Vratniku: Muškarac na biciklu aktivirao ručnu bombu

Stanovnike ulice Arapova u sarajevskom naselju Vratnik večeras je probudila snažna eksplozija.

Prema prvim informacijama, nepoznati muškarac je, najvjerovatnije, aktivirao ručnu bombu, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Jedan od stanovnika spomenute ulice ispričao je za Avaz da je sjedio u kući kada se sve odigralo.

– Sjedio sam u kući i čuo sam detonaciju kao da je 1993. Dijete mi se prepalo. Istrčao sam da vidim šta se događa. Komšije kažu da je prije eksplozije prošao muškarac na biciklu te da je imao kačket i masku – kazao je sagovornik.

Na terenu su policajci koji su mjesto eksplozije ogradili žutom policijskom trakom. Češljaju teren u potrazi za dokazima, a moglo se vidjeti i da su uzimali izjave i razgovarali sa stanovnicima Arapove ulice.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za portal „Avaza“ su potvrdili da su obaviješteni da je navodno došlo do eksplozije.

Na terenu policajci

– Na teren su upućeni policajci. Izvršili su obilazak terena, ali još uvijek nisu pronašli tragove koji upućuju na to da je aktivirana naprava. Nema povrijeđenih, a za sada niko nije prijavio ni materijalnu štetu – dodali su iz Operativnog centra MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79