Arhiv FBiH organizuje naučni skup: 9. januar-Put u genocid

Arhiv FBiH organizuje naučni skup: 9. januar-Put u genocid


Arhiv FBiH u ponedjeljak organizuje naučni skup i izložbu pod nazivom „9. januar-Put u genocid“

Protokolom je predviđeno obraćanje vd direktora Arhiva FBiH Hajrudina Ćuprije, Fadila Novalića premijera Federacije Bosne i Hercegovine, Denisa Bećirovića člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića člana Predsjedništva BiH, Muamera Džananovića naučnog saradnika Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava UNSA, Jasmina Medića, naučnog saradnika Instituta za historiju UNSA, Hikmeta Karčića, naučnog saradnika Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava UNSA, Rasima Muratovića direktora Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava UNSA, Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra  Srebrenica.

Planirano je i da  Hor „Djeca Srebrenice“ izvede Srebrenički inferno, te da se prikažu i inserti iz filma Avde Huseinovića „9. januar-Put u genocid“. Poslije naučnog skupa bit će upriličeno otvaranje izložbe „9. januar-Put u genocid“.

Iz Arhiva FBiH pozivaju sve građane da dolaskom daju podršku ovom važnom skupu koji će se održati u ponedjeljak, u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 14 sati.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija