Armin Hamzić (SDP) odgovorio Ramizu Salkiću: Prošlo je vrijeme ‘rastaljivanja’ i znamo da žalite samo za tim

Ramiz Salkić, dugogodišnji funkcioner SDA, prozvao je SDP i nazvao Trojku novom Alijansom za promjene. Salkić je rekao da je su prihvatili rješenja koja donosi visoki predstavnik Christian Schmidt kojima se trajno osigurava majorizacija Bošnjaka i u drugom bh. entitetu, bez realne mogućnosti da se to stanje promijeni.

“Rezultati takvog stanja bit će vrlo moguća radikalizacija, što i jeste konačan cilj naših neprijatelja radi historijskog opravdavanja zločina i genocida počinjenog nad bosanskim muslimanima Bošnjacima tokom agresije na RBiH. Ono što neprijatelji Bosne i Hercegovine i Bošnjaka nisu uspjeli sa dvije istovremene agresije provodeći dva uporedna udružena zločinačka poduhvata, činjenjem teških zločina i genocida, na putu su da uspiju u miru uz podršku nedobronamjernih predstavnika međunarodne zajednice u BiH”, kazao je Salkić.

Rekao je kako su se Bošnjaci odbranili od agresije sa istoka i zapada i nisu se radikalizirali uprkos genocidu i teškim zločinima.

“Ne smijemo dozvoliti da ostvare konačni cilj našu radikalizaciju i historijsko opravdavanje zločina koje su neki svjesno počinili, a drugi im svjesno dozvolili da ih počine, jer smo muslimani u Evropi i još hoćemo da imamo svoju državu. Nadživjela je ova zemlja mnoge unutrašnje i vanjske zulumčare pa će nadživjeti i ove, ali mi se moramo mijenjati na bolje, na vrijednostima koje su nam određene i propisane, a od kojih su se mnogi, nažalost, udaljili”, poručio je Salkić.

Na njegove stavove reagirao je SDP-ov Armin Hamzić, istaknuvši kako je SDA posljednja stranka koja nekome može govoriti o izdaji države, a kako je Ramiz Salkić je opet posljednji od SDA-ovaca koji na tu temu može da govori.

“Da se podsjetimo, to je čovjek za kojeg je bosanska heroina, nana Fata Orlović pred TV ekranima svjedočila da joj je nudio novac da ostavi nelegalno izgrađenu crkvu u avliji svoje kuće. Po starom SDA-ovskom adetu, po svjedočenju nane, ponudio joj je i da se “rastale” i razdjele novac. Taj vječiti političar na grbači naroda, poznat po bezobrazno nemoralnom pokušaju da nani Fati preuzme imovinu kako bi se utalio ponovo juriša sa svojim lažima, u lažnoj brizi za državu.

Umjesto da završi u zatvoru za pokušaj nezakonite prevare nane Fate, dotični nemoralni gospodin sebi daje za pravo da drži lekcije.

Salkiću, prošlo je vrijeme vašeg bogaćenja preko grbače povratnika! Prošlo je vrijeme “rastaljivanja” i znamo da žalite samo za tim. Vrijeme je da građani umjesto populizma koji ste im vi servirali, konačno osjete da države stoji iza njih, njihovih potreba i egzistencije”, kazao je Hamzić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79