Arnel Isak: Žalosno je da u 21. vijeku slušamo priče građana koji nemaju vodu

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u ZDK-u Arnel Isak održao je sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica Tetovo i Banlozi.

Predstavnici mjesnih zajednica istaknuli su da već 15 godina dobijaju samo laži i obećanja za pojedine projekte, te su pohvalili rad ministra Isaka, zahvalivši mu se na do sada urađenim projektima, saopćeno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

S druge strane, ministar Isak kazao je kako ovakve sastanke organizira upravo kako bi najdirektnije saslušao potrebe svih građana, te da bi se sistematski moglo pristupiti rješavanju problema.

– Žalosno je da u 21. vijeku slušamo priče građana koji nemaju vodu ili koji imaju neke druge probleme, ali to nažalost nije u nadležnosti ovog ministarstva. Ipak, mi za sve ono što je u našoj nadležnosti kontaktiramo predstavnike mjesnih zajednica i s njima najdirektnije razgovaramo o stanju na terenu. Takav je slučaj i sa MZ Tetovo i MZ Banlozi, za koje smo ove godine opredijelili 200.000 KM – kazao je Isak.

Navodi da je tim sredstvima planiran nastavak radova na modernizaciji dionice Tetovo – Banlozi na regionalnoj cesti R445 Nemila-Zenica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79