Asim Mahmutović napravio haos u Domu zdravlja: Prijetio doktorima i ugrozio sigurnost cijele ustanove

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 12.01.2024. godine, podiglo je optužnicu protiv Mahmutović Asima zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Stav 2. KZ F BiH piše Crna-Hronika.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 19.01.2024 godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima.

dana 03.05.2023. godine, oko 12,00 sati, u Domu zdravlja Zavidovići, došao da traži
uputnicu u Kantonalnu bolnicu Zenica za svoju bolesnu suprugu M. H..

Nakon što su mu dr. A. Č. i dr. B. O. M. saopštile da je prije izdavanja uputnice za bolnicu potrebno izvršiti ljekarski pregled pacijentice jer se može desiti da ne bude primljena u bolnicu, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo ugrozio sigurnost doktorica A. Č. i B. O.M., na način da je povišenim tonom zaprijetio riječima:

„Ako moju suprugu H.ne prime u bolnicu, pobit ću sve njih gore, a pobit ću i vas dvije“, nakon čega se obratio dr. A.Č.riječima: „Ako moju suprugu ne prime u Zenici, ja ću uzeti pištolj i ubiti suprugu“, iako je bio svjestan da će na taj način kod njih izazvati uznemirenje i strah, što je i htio.

Ove prijetnje su kod oštećenih izazvale osjećaj straha i nesigurnosti te bojazni za njihove živote.

Asim je ugrozio sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili
tijelo tih osoba, čime je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 2. KZ F BiH

Podsjećamo Ibrahim se smatra nevinim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79