Federalna TV još uvijek šuti: Jesu li izmislili izjavu Fadila Novalića?

Stotine novinara i hiljade novinarskih priča stoji iza imena Federalne TV i pomalo je nezamislivo da takav medij izmisli nečiju izjavu i plasira je u javnost.

Podsjetimo, u petak je objavljena informacija kako je potvrđena prvostepena presuda u predmetu “Respiratori”, a na osnovu koje su Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

Istu noć Federalna TV objavljuje izjavu prvoosumnjičenog Novalića i tvrde da im je potvrdio odlazak u zatvor.

“Da, istina je, nismo zvanično dobili otpravak presude, ali su me obavijestili da je presuda potvrđena. Sada slijedi izvršenje presude – da, idem u zatvor”, navodno je rekao Novalić za FTV.

Sam Novalić je u subotu demantovao i optužio FTV da su mu namjestili izjavu.

“…Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila, a mediji koji su izvodili projekat horski prenijeli”, napisao je Novalić.

FTV je nakon toga obrisala izjavu, ali je već bilo kasno jer su je brojni mediji prenijeli. Kasnije je izjava vraćena u sporni članak.

Amaterski potez medija koji bi trebao stajati iza svoje riječi, potvrđuje i šutnja na optužbe o izmišljenoj izjavi.

Naime, iz FTV-a se još uvijek nisu oglasili i objasnili javnosti da li je izjava izmišljena ili ih je bivši premijer lažno optužio.

Nesumnjivo da ovakve optužbe ruše kredibilitet FTV-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79