Audijem oznaka 041-T-000 udario pješakinju pa pobjegao za Travnik: Priveden je!

 

U Starom Gradu u Sarajevu jučer se odvijala prava drama.

Na kolovozu ulice Pehlivanuša u neposrednoj blizini raskrsnice sa ulicom Dženetića Čikma, opština Stari Grad Sarajevo, jučer u 10:35 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je lakše povrijeđena pješakinja H. H. iz Sarajeva, dok je vozač automobila pobjegao s lica mjesta.

Radeći na rasvjetljavanju ove nesreće, policija je u saradnji s Odjeljenjem za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo došla do saznaja da je u ovoj nesreću učestvovao Audi A4, oznaka 041.T-000.

Povrijeđena pješakinja zbrinuta je u u KUM-u Kliničkog centra u Sarajevu nakon čega je otpuštena na kućno liječenje.

Uviđaj na lici mjesta obavili su službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage i Odjeljenja za kriminalističku tehniku i forenziku Uprave MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija je identificirala vozača A. B. iz Travnika kojeg su istog dana priveli pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona i predali kolegama u Sarajevu.

Vozač Audija je osumnjičen za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

O svemu je obaviješten dežurni Tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a vozač je predat u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79