(AUDIO) Karantena na bosanski način: 14 muškaraca zatočeno u motelu

U jednom viteškom motelu nalazi se četrnaest muškaraca koji tvrde da im nitko ne zna reći kada mogu napustiti karantenu.

Jahija Balihodžić prije karantene bio je u kućnoj izolaciji 14 dana. Sa karantenom u Vitezu već je prešao 42. dana bez slobode. Također je zanimljivo da su svi testirani na korona virus i nitko od njih nije pozitivan. Miralem Garib nam je pojasnio kako su došli u Vitez u karantenu.

-Na graničnom prijelazu u Gradišci prošli smo trijažni test od strane medicinara iz Republike Srpske. Dobili smo Rješenje da idemo u svoj kanton u karantin. Međutim ovi u FBiH ne priznaju to rješenje iz RS-a tako da mi ne znamo kada možemo napustiti karantenu u Vitezu. Odnosno od kada se nama broje dani koje provodimo u karanteni. Druga grupa iz istoga autobusa upućena je na karantenu u hotel Otoka u Donjem Vakufu. Njima je isteklo vrijeme izolacije i danas su svi pušteni svojim kućama. Naša izolacija nema svrhe osim da se troši novac poreznih obveznika na naš smještaj, ishranu, higijenu i ostalo. Mi se svaki dan družimo, zajedno pijemo kafu. Kakva je to izolacija? Istina svatko ima svoju sobu za spavanje. Posebno me razočarao odnos federalnih i kantonalnih institucija koje ne znaju tko je nadležan da nam napiše Rješenje o prestanku izolacije, govori za Flash.ba Miralem Garib.

Poslušajte audio zapis razgovora predstavnika grupe /Miralema Gariba / sa predstavnicima kantonalnih i federalnih institucija zaduženih za karantenu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79