Autom udario psa, pa krenuo da bježi: Policajac ga zaustavio, a djevojke pritrčale u pomoć

Danas se na Senćanskom putu ispred glavne autobuske stanice u Subotici dogodila scena koja nam svima vraća vjeru u dobre ljude, ali nažalost pokazuje da ima i onih koji nisu baš takvi.

Oko 13 sati automobil je udario psa lutalicu koji je živio u ulici u dijelu grada oko stanice.

Vozač je krenuo da bježi, ali policajac pozornik viknuo je da stane, nakon čega se on zaustavio, ali je bio izuzetno neprijatan.

Odmah su se okupili građani, a tu su se zatekle i dvije djevojke koje studiraju veterinu pa su se pobrinule za ovog psa do dolaska privatnog veterinara koji je psu da sedativ kako bi mogao da bude transporovan do veterinarske ordinacije.

Pas je pobjegao ispod taksi vozila parkiranog na stanici, jer je bio izuzetno uplašen i trpio je jake bolove, pa je to dodatno otežalo spašavanje.

Djevojka koja je veterinar i članica udruženja za zaštitu životinja, prevezla je psa do veterinarske ordinacije i ona je sve troškove preuzela na sebe, jer niko iz gradskog zavoda za veterinu, kao ni iz komunalne policije nije želio da izađe na teren iako ih je policajac pozvao.

Iako je pas u veoma teškom stanju, nadamo se da će preživjeti, jer su se u njegovo spašavanje uključili građani i veoma predani policajac Puzović koji je prvi pritrčao da pomogne ranjenoj životinji.

Na licu mjesta ostali su vidljivi tragovi krvi, prenosi Telegraf.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79