Avion prisilno sletio u Zagreb zbog kvara na motoru

Avion prisilno sletio u Zagreb zbog kvara na motoru


Jutros je na Međunarodni aerodrom Zagreb prisilno sletio avion njemačkog prijevoznika “Lufthanse”, koji je bio na letu iz Tel Aviva za Frankfurt. Incident se dogodio zbog kvara na motoru broj dva, što je dovelo do vanrednog slijetanja i proglašenja vanrednog stanja u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine.

Posada aviona je reagovala brzo i odmah nakon što je primijetila kvar na motoru, proglasila je vanredno stanje. Odmah su kontaktirali kontrolu letenja i zatražili preusmjeravanje prema Zagrebu radi hitnog slijetanja.

Kvar se dogodio na motoru broj dva, koji se nalazi na desnom krilu aviona. Radi se o motorima proizvođača “Pratt & Whitney”, model PW1000G.

Na aerodromu u Zagreb su avion dočekale dežurne službe, ali za njihovom intervencijom nije bilo potrebe. Avion je neko vrijeme bio parkiran u Zagrebu na parkirnoj poziciji nedaleko od tehničke službe „Croatia Airlinesa“.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija