Azra i Ago zavalili porodicu Kovač za kredit: “Uzeli 3.000 KM i blokirali supružnike”

Azra i Ago zavalili porodicu Kovač za kredit: “Uzeli 3.000 KM i blokirali supružnike”


Porodica Kovač iz Gradačca godinama je u problemu zbog tuđeg kredita i povjerenja u ljude. Vjerovali su prijateljima na riječ, vjerovali u njihov obraz a sada kao žirati moraju vraćati novac koji je prevelik za njih.

Kako Edin kaže i on i njegova žena su teško bolesni. Prije su radili i zarađivali za prehranjivanje porodice a sada ne mogu ni to. Lijekovi preskupi, a banka im uzela sve, blokirala račune a krenulo je i oduzimanje imovine.

Sve zbog poljoprivrednog kredita od 3.000 KM kojeg su podigli Azra i Ago Kavazović piše Crna-Hronika. Kredit je podinut 2008. godine a podigle su ga imućne osobe koje svoje rate ne vraćaju na vrijeme. Oni se provode, uživaju a porodicu Kovač ignorišu.

“Dobivam dva poziva od Općinski suda u Tuzli zbog neplaćanja rate. Saznajem da kredit nije plaćen o 2012-te godine. Ovaj sud je ranije donosio odluke o zaplijeni mojih stvari iz kuće. Glavni dužnik Azra Kavazović radi neprijatlejna te trenutno živi sa sinom u domaćinstvu koji radi i živi raskošno, kupujući razne stvari, putuje čak i kupuje namještaj udatoj kćerci.

Ago Kavazović ima svoj posjed primanja ima i traktor sa svim priključcima i automobil. Ja nemam ni zemlju pa ni biciklo.

Tražio sam i od tražitelja izvršenja da nađe drugi način ovrhe te da provjeri vlasništvo zemlje u katastru i da provjeri vlasništvo nad pokretnom imovinom spomenutih. Ja sam bolestan i supruga je također teško volesna osoba za 100% stopom invalidnosti. Imamo velike troškove i obaveze za liječenje. Nemam ni automobil niti bilo koju drugu imovinu.

Također i Edin je teško bolestan. Imao je 2 operacije zbog kojih teže hoda i zbog opterećenja kičme ima blagu paralizu lijeve nove. Upućen je na komisiju za invalidsku penziju.

 

 

 

Ago i Azra Kavazović - Edin Kovač ( u plavoj majici)

Ago i Azra Kavazović – Edin Kovač ( u plavoj majici)

Kakvo je zdravstveno stanje porodice Kovač pogledajte uznemirujući video ovdje 

Nije preporučljivo za osobe sa lošim srcem!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija