Azra Šabanović i Marko Pjanović su bili u vezi. Kakve veze imaju sa ubicama Ranka Eskobara?

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su u Studentskom domu na Bjelavama lišili slobode 22-godišnju studenticu Azru Šabanović. MUP RS još uvijek traga za Markom Pjanovićem, a prema informacijama, posljednji put je viđen na području Bijeljine.

I Azra i Marko su iz Brčkog, a oboje se dovode u vezu sa likvidacijom Ranka Radoševića Eskobara (54).

Azra Šabanović je 22-godišnja djevojka koja se dovodi u vezu sa likvidacijom Ranka Eskobara

Azra Šabanović

Ranko Eskobar je likvidiran 9. marta 2023. godine u Beogradu kada su na jednoj pumpi Stefan Z. i Luka V. ispalili sedam hitaca u njega. Pet ih je završilo u tijelo, a sa dva hica u glavu su ga dokrajčili.

Do sada su slobode lišene četiri osobe, a još uvijek se traga za Markom Pjanovićem.

(VIDEO) Kamere snimile likvidaciju Ranka Eskobara

Stefan Z. i Luka V. su osumnjičeni kao direktni izvršioci likvidacije, slobode je lišena i jedna maloljetnica koja im je pomagala u logistici dok su se ubice skrivale u štek stanu u Beogradu. Azra Šabanović je lišena slobode sinoć, a ona i Marko Pjanović su osumnjičeni kao pomagači u likvidaciji.

Kako Crna hronika saznaje, Šabanović i Pjanović su bili u ljubavnoj vezi, a prema informacijama, Azra se sumnjiči da je za ubice ukrala Golf 4 u Kraljevu, predala ga Stefanu i Luki u Beogradu, a onda su se njih dvojica dovezli do pumpe gdje su likvidirali Ranka Radoševića Eskobara.

Zadatak Šabanovićke je bio da kontaktira Radoševića, što je i uradila, te da se s njim dogovori oko prodaje vozila. Ona je na kraju i “naštimala” Radoševića na pumpu.

Još uvijek nije poznato koji je zadatak imao Marko Pjanović, a više će biti poznato nakon što MUP RS-a otkrije njegovu trenutnu lokaciju i liši ga slobode.

Osumnjičeni za učešće u ubistvu Eskobara viđen u Bijeljini, MUP RS-a moli za pomoć

Nejasno je koja je poveznica Azri i Marku sa ubicama iz Beograda.

Ubice su za vijeme likvidacije nosile hirurške maske preko lica, a obojica su, kada su ugledali žrtvu na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R. R. je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, uslijed čega je R. R. pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Nakon toga su osumnjičeni pobjegli sa lica mjesta Golfom 4, koji su na Petlovom Brdu zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu.

Ovo je mladić koji je likvidirao Ranka Eskobara!

Ono što za sada nije poznato jeste ko je naručio likvidaciju Radoševića.

Kako saznajemo, Azra je bila i studentica master studija na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, te je zbog studija preselila u Studentski dom na Bjelavama.

Radošević je navodno važio za vođu nikšićkog klana i navodno blisko sarađivao sa škaljarcima i njihovim ubijenim vođom Jovanom Vukotićem koji je u septembru likvidiran u Istanbulu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79