Bahati potez vozača Porschea: Parkirao na mjesto za osobe s invaliditetom

Danas je jedan građanin doživio šok kada je došao platiti kaznu u Prvu stanicu saobraćajne policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici. Umjesto poštovanja saobraćajnih propisa, susreo se s prizorom koji je izazvao zgražanje – luksuzni Porsche parkiran je na mjestu rezervisanom za osobe s invaliditetom.

Ovaj čin bahatosti i nepoštovanja zakona šokirao je i druge prolaznike, ali i samog vozača koji je naišao na prizor koji nije očekivao. Naime, vozač Porschea nije imao nikakvu oznaku da bi mogao parkirati na mjesto namijenjeno osobama s invaliditetom, što je dodatno pojačalo osjećaj nepravde.

Fotografija koju je snimio ovaj šokirani građanin ubrzo je postala viralna na društvenim mrežama, potaknuvši osude i kritike upućene prema vozaču Porschea.

Mnogi su isticali nedopustivost parkiranja na mjestima rezervisanim za osobe s invaliditetom te su pozivali na primjerenu sankciju za ovakav bezobziran čin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79