Bahtanović: “Časni borci Armije Republike BiH i njihova djeca su bitniji od par predstavnika iz RS-a”

Zbog provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja za subotu, 20.04.2024. godine, u vremenu od 10.40 do 12 sati, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Vlade RS.

Naime, u Istočnom Novom Sarajevu i Sarajevu u subotu, 20. aprila, bit će obilježene 32 godine od napada na kolonu JNA u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu. U 11 sati u Sarajevu u Ulici Hamdije Kreševljakovića, nekadašnjoj Dobrovoljačkoj, predviđena je šetnja, polaganje cvijeća i vjerski pomen.

Blokada dijela Sarajeva zbog delegacije RS-a koja dolazi u Dobrovoljačku ulicu

O ovom događaju oglasio se sarajevski političar (Stranka za BiH) Mirsad Bahtanović koji je poslao oštru poruku članovima porodica koji će doći sutra u Sarajevu.

“Subota, 19. April 2024. godine, četnici ponovo obilježavaju još jednu u nizu svojih laži, a to je “Slučaj Dobrovoljačka”. Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je ponovo izdalo saglasnost za privremenu obustavu i izmjenu saobraćaja Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Vlade tzv. “RS-a”.

S obzirom da će uzurpirati teritoriju grada na kojem su počinili genocid i razne druge zločine, ovim putem pozivam sve relevantne institucije da onemoguće paradiranje i odavanje počasti lažima velikosrpske politike.

Ne smijemo im pružiti ni trunku zadovoljstva i provokacije na svakom pedlju domovine, a posebno ne u glavnom gradu DRŽAVE Bosne i Hercegovine.

Časni borci Armije Republike Bosne i Hercegovine i njihova djeca su bitniji od par predstavnika vlasti tzv. RS-a.” – izjavio je Mirsad Bahtanović za portal Crna-Hronika.

w

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79