Bakir Izetbegović: Novopečeni bogataši kreirali izgled Sarajeva

Bakir Izetbegović: Novopečeni bogataši kreirali izgled Sarajeva


Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, u današnjem obraćanju novinarima u Sarajevu kazao je da je ovo bila godina zastoja, kriza i blokada, ali da nije protraćena, bez rezultata.

Govoreći o promjeni vlasti u KS i zašto sporazum nove vladajuće većine nije sadržajniji, kazao je da je poruka da će u Sarajevu Hrvat biti na čelu vlade vrlo snažna.

Komentirajući smjenu vlasti u Sarajevu, kazao je da će dosadašnja većina “praviti šou još 10-15 dana”, ali da se ne mogu suprostaviti volji većine. Rekao je da do sada nije bilo mjeseca da nisu napravili neki gaf, piše Hayat.

Izetbegović: SDA ima izrazite zasluge, FBiH će u sljedećih 10 godina biti najveće gradilište na balkanu

Kazao je da je KS napravio nevjerovatan razvoj od perioda rata, da je zato zaslužna SDA, ali da je napravila neke greške.

“Ja sam kao arhitekta, kao Sarajlija, nezadovoljan kako se razvija ovaj grad”, kazao je Izetbegović.

Kazao je da su “novopečeni bogataši kreirali izgled Sarajeva – ali zato nije kriva samo SDA, da treba strnci dati šansu, a ne da nam se dešavaju Tibre.”

“Sad tek dolaze velike investicije, zašto se jedan novi grad ne bi izgradio niz Bosnu… – kazao je Izetbegović, kazavši da se s milijardom maraka mogu riješiti brojni problemi u Sarajevu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija