Banjalučanin osumnjičen za ucjenu tešku 11.000 maraka

Osnovni sud u Šamcu odredio je jednomjesečni pritvor Banjalučaninu D.P. (38) osumnjičenom za neovlašteno fotografisanje i ucjenu.

Kako navode iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj osumnjičeni se tereti da je u junu 2021.godine zajedno sa njemu poznatom ženskom osobom, neovlašteno sačinio fotografski i video snimak I.D., koji je s tom ženskom osobom imao ljubavnu vezu, bez njegove saglasnosti.

“Od 25. septembra 2022.godine pa do 4. novembra 2022.godine, nakon ostvarenog kontakta sa oštećenim, istog ucjenjivao da će objaviti snimljene fotografije i video snimak trećim licima ukoliko mu isti ne preda određenu sumu novca, na što je oštećeni i pristao, pa je 4. novembra 2022.godine u jednom ugostiteljskom objektu u Šamcu od oštećenog preuzeo novac, pribavivši sebi protivpravnu imovinsku korist od 11.000 KM”, navodi iz tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti i sakriti dokaze i ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saizvršioce, te da će ponoviti krivično djelo, obzirom da se radi o licu sklonom izvršenju krivičnih djela, a za krivično djelo ucjena može se izreći kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79