Banjaluka ukida besplatne usluge vatrogasaca

Naime, ustanove i preduzeća su do sada besplatno na raspolaganju imali i koristili njihovu opremu i ljudstvo.

Dizalice i lotre su se pozajmljivale za postavljanje panoa i razne radove na visini, a manja vozila za obezbjeđenje koncerata, sportskih događaja i raznih drugih manifestacija.

Besplatno su na raspolaganju bile i motorne pumpe i pile, prenosivi reflektori i agregati, kao i razna druga oprema.

Međutim, po svemu sudeći, tome je došao kraj.

Odluka o izmjenama odluke o osnivanju profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice grada Banjaluka je pred odbornicima Skupštine grada koja je u toku, i ako bude usvojena dosadašnja praksa će se promijeniti.

U prijedlogu koji potpisuje gradonačelnik Draško Stanivuković se navodi kako su se gradu i vatrogascima često obraćale ustanove, firme i udruženja građana tražeći razne usluge koje niko nije plaćao.

„Za sve navedene usluge vatrogasna jedinica i grad snose određene troškove kako prilikom upotrebe sredstava, opreme i drugih potrošnih materijalno – tehničkih sredstava, tako i angažovanjem vatrogasaca“, navodi se u prijedlogu odluke.

U njoj se dodaje i da druge institucije svoje usluge redovno naplaćuju.

„Ističemo da i drugi organi i institucije kao što su MUP, Dom zdravlja i drugi za izvršenje svojih usluga u pogledu obezbjeđenja skupova, manifestacija i drugoga vrše naplatu troškova za izvršenu uslugu“, navodi se u odluci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79